2020-02-28 08:26Press releases

Sveriges viktigaste chefer hyllades på Skolledare21

Semira Vikström, Jenny Nyberg & Stojanka DrinicSemira Vikström, Jenny Nyberg & Stojanka Drinic

Igår kväll under Skolledare21 hyllades, under högtidliga former Sveriges viktigaste chefer på Berns Salonger i Stockholm. På scenen delades priserna, Årets rektor, Årets digitaliseringsledare och Ung skolledare ut. Semira Vikström kammade hem priset Årets rektor, Jenny Nygren vann Ung Skolledare och Stojanka Drinic utsågs till Årets digitaliseringsledare. 

Skolledargalan på Skolledare21 som genomfördes för andra året i rad fyllde Berns Salonger igår med Sveriges viktigaste chefer. Årets vinnare är följande: 

 

Årets rektor

Semira Vikström - Rektor på Visättraskolan, Huddinge kommun

Semiras ledarskap har fört en skola i ett socio-ekonomiskt utsatt område från att vara bortvald och ha dåliga resultat till att få ett av Skolinspektionens toppomdömen. ”En av de bästa skolor vi varit på”.

Semiras arbete har lett till en trygg arbetsmiljö med struktur, kunskap, delaktighet och trivsel som ledord. En framgångsfaktor är en tydlig organisation med rätt person på rätt plats. ”Alla borde få ha en Semira som rektor” säger medarbetarna.

Prisvärd: Lärarförbundet Skolledare och Lärarstiftelsen.

 

Ung Skolledare

Jenny Nygren - Rektor på Oxievångsskolan, Malmö Stad

Stolt men aldrig nöjd. Med en oförtruten glöd leder Jenny Nyberg en skolenhet där hennes förståelse för organisationsbyggande har haft avgörande betydelse för framgång.

Prisvärd: Meet In Grid

 

Årets digitaliseringsledare

Stojanka Drinic - Biträdande rektor på Nya Elementar, Stockholm stad

Stojanka brinner för att skapa en lärande organisation där digitaliseringen är en naturlig drivkraft. Hon inspirerar till samarbete med andra skolor, tar emot studiebesök och har engagerat skolan i forskning och utveckling av digitala lärresurser. 

Stojanka har alltid medskapande och reflektion som grund och använder digitaliseringens alla möjligheter att inspirera elever och lärare och får dem att gemensamt skapa en skola i sin tid.

Prisvärd: Atea Skola

 

Skolledare21 är en återkommande konferens, mötesplats och gala för Sveriges samtliga skolledare, våra viktigaste chefer.

Skolledare21 arrangeras av Meet In Grid i nära samarbete med Lärarförbundet Skolledare. Innehållet formas i dialog med biträdande rektorer, rektorer, och skolchefer i både kommunal och fristående verksamhet över hela landet.About Meet In Grid

Meet In Grid är ett produktionsbolag som skapar moderna arenor för lärande och förändring. Vår passion och drivkraft är lärandets kraft. Vi tror på mötets magi, det är i gridden tillsammans med andra som förändring sker och förstärks. Meet In Grid arrangerar Förskola21, Skolledare21 och är medarrangörer till SETT, SETT SYD, och SETTdagene.

Contact(s)

Moa Backman
Marketing Manager
Moa Backman
Fredrik Svensson
CEO
Fredrik Svensson
Cecilia von Schedvin
Project Manager
Cecilia von Schedvin